BİLSEM Gelişim Kulübü internet sitesinde ziyaretlerinize yönelik ölçüm yapılabilmesi amacıyla kişisel
verileriniz çerezler vasıtasıyla işlenmektedir. Çerez Politikasını okumak için tıklayınız
Akıllı Pratik Modülü’nde bilişsel yetenek alanlarının tümünü kapsayan, sınıf seviyesine uygun binlerce soru bulunmaktadır. Öğrenciye günlük pratik önerileri sunan bu modül, öğrenciyi tanır ve pratik yapması gereken alanlarda kendini geliştirmesine olanak sağlar.
Zengin İçerikler
Çocukların düşünme ve öğrenme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanmış; BİLSEM sınavlarının tüm konularını kapsayan, oyun temelli, eğlenceli ve interaktif içerikler (konu anlatımları, çözümlü soru videoları, interaktif etkinlik ve testler, bilişsel oyunlar) yer almaktadır.
Deneme Sınavları
Her sınıf için özel olarak hazırlanmış, BİLSEM sınavlarına uygun binlerce sorudan oluşan deneme sınavları ile gerçek sınav deneyimi yaşatır.
Bilişsel Rapor
Öğrenciler katıldıkları etkinliklerin ve deneme sınavlarının sonuç raporlarını görerek zihinsel gelişimlerini, öğrenme süreçlerini kolaylıkla izleyebilir, Türkiye ortalamasını görebilir ve yeteneklerini keşfedebilirler.
Oyunlaştırmayla Eğlenerek Öğren
Öğrenciler yaptıkları etkinliklerden ve testlerden madalyalar ve yıldızlar kazanırlar. Ayrıca haftanın ve ayın en çok soru çözen öğrencisi olup dereceye girmeye hak kazanırlar.
KONULAR
Bellek
Bellek çalışmaları, çocuğunuzun edindiği bilgileri hatırlama süresinin artmasına yardımcı olur. Görsel sorularla kısa süreli hafızayı geliştirir ve odaklanmayı artırır.
İlişkileri Fark Etme
Bu etkinliklerde çocuğunuz, iki veya daha fazla şey arasında benzerlikler kurarak yaratıcılık, analiz etme ve ilişkilendirme becerilerini geliştirir. Bu beceriler onun soyut ve bilimsel kavramları daha kolay öğrenmesine yardımcı olur.
Mantık Yürütme Kareleri
Çocuklar çoklu değişkenler arasında mantıksal ilişki kurarlar. Bu etkinlikler soyut yargılama, analiz etme, görsel algılama, çalışma belleği, kategori değiştirebilme, soyutlama ve akıl yürütme becerilerini geliştirir.
Bütün Parça
Bütün Parça etkinlikleri, çocuğunuzun görsel algılama yeteneği geliştirir. Parça-bütün ilişkisi daha iyi ve daha hızlı şekilde algılamasını, tümevarım ve tümdengelim tekniklerini öğrenmesini sağlar.
Şifreleme
Çocuklar bu çalışmalarla farklı şifre çözme teknikleri keşfederler. Problem çözme, işlem hızı, kısa süreli bellek, görsel tarama becerisi, dikkat ve motivasyon becerilerini geliştirirler.
Şekillerle Gölgelendirme
Çocuklar şekille gölge arasında ilişkiler kurarak görsel algılama ve örgütleme, şekil - zemin ayırımını yapabilme, üç boyutlu düşünebilme gibi yeteneklerini geliştirir.
Karelerle Desen
Bu çalışmalarla çocuğunuzun görsel algılama kapasitesi gelişir. Yansıma ve desen kavramlarını kolayca öğrenir. Çocuğunuzla tangram ve yapboz oynayarak da bu gelişimi destekleyebilirsiniz.
Birim Küpler ve Şekiller
Birim küplerle şekiller üzerinde çalışan çocuklarınız görsel algılama ve örgütleme, görsel uyarıcıda şekil - zemin ayırımını yapabilme, üç boyutlu düşünebilme, mantıksal ilişkiler kurabilme becerisini gelişir.
Dinlediğini Anlama
Bu çalışmalarla çocuğunuzun sözcük bilgisi artar. İşitsel hafıza, algılama, kavramsallaştırma, soyut düşünme ve sözel aktarım becerileri gelişir. Kendini ifade etme yeteneği artar.
Okuduğunu Anlama
Çocuğunuz bu çalışmaları yaparak sözcük dağarcığı gelişir. Görsel hafıza, algılama, kavramsallaştırma, soyut düşünme ve sözel aktarım becerileri gelişir. Kendini ifade etme yeteneği artar.
Söz Dizimi
Çocuklarınız, karışık olarak verilen kelimelerden anlamlı sözcükler veya karışık olarak verilen sözcüklerden anlamlı paragraflar üreterek düşünme becerilerini geliştirirler.
Kâğıt Katlama
Origami bir kağıt katlama sanatıdır ve bir kağıttan mucizeler yaratabilirsiniz. Bu çalışmalarla mantıksal ilişki kurabilme, görsel algılama gibi birçok yetenek aynı anda gelişir.
Sayı İlişkileri
Sayı ilişkileri üzerinde çalışarak zihinsel düzenleme, dikkat, kısa ve uzun süreli bellek, sayıları değerlendirme becerisi, temel aritmetik bilgisi ve soyut sayılar kavramlarda akıl yürütme becerisi kazanırsınız.
Sayı Bulmacaları
Çocuğunuz bu çalışmaları yaparak düzenleme, dikkat, kısa ve uzun süreli bellek, sayıları değerlendirme ve zihinsel uyanıklık, temel aritmetik bilgisi ve soyut sayılsal kavramlar üzerinde düşünme becerisini geliştirir.
Sayı Dizeleri
Bu çalışmalarla çocuğunuz zihinsel düzenleme, dikkat, kısa ve uzun süreli bellek, sayıları değerlendirme ve zihinsel uyanıklık, temel aritmetik bilgisi ve soyut sayılsal kavramlar üzerinde düşünme becerisini geliştirir.
Parça Birleştirme
Parça birleştirme etkinliklerini yapan çocuklarınızın parçadan bütüne gitme, algısal öğrenme, algı hızı ve sezgi gücü gelişir. Çocuklarla tangram ve bulmaca çözerek siz de bu gelişime katkı sağlayabilirsiniz.
BİLSEM Gelişim Kulübü’nün Üyeleri Neler Kazanır?
Zekâ gelişimi hızlanır, hafızası güçlenir.
Düşünme ve öğrenme becerileri gelişir.
Dikkati ve kendine olan güveni artar.
Dinlediklerini ve okuduklarını anlaması kolaylaşır.